Info tabla

AUSTRIJA TRAŽI KUVARE I SOBARICE: Plata oko 2000 evra, ali uz jedan uslov!

Austrija traži radnike, mahom u ugostiteljskoj industriji. Kuvari mogu mesečno da zarade i od 1.600 do 1.900 evra neto plate u zimskoj sezoni, a sobarice oko 1.400 evra.

Iz jedne agencije za zapošljavanje, koja je specijalizovana za pronalaženje poslova kuvara, konobara, recepcionera, sobara, kozmetičara, fizioterapeuta ili masera u hotelima s četiri ili pet zvezdica kaže da je za posao osnovni uslov poznavanje nemačkog jezika.

“Konobari i recepcionari, odnosno radnici koji se susreću s gostima, moraju da ga znaju jako dobro, dok bi kuvari i sobari trebalo da znaju osnove“, objašnjavaju.

Radna mesta uglavnom su u Tirolu i Salzburgu. Plata zavisi od toga da li se radi o sezonskim poslovima ili o stalnom zaposlenju na neodređeno vreme. Osiguran je besplatni smeštaj i hrana.

Za poslove tokom cele godine plate su manje, a smeštaj košta oko sto evra.

Radnici, sezonski i stalni, dobijaju 13. i 14. platu.

Izvor: Blic

Pročitaj i ovo...

KAKO NAPISATI MOTIVACIONO PISMO ZA PRIJAVU ZA POSAO?

Kako napisati motivaciono pismo? Postalo je već uobičajena praksa, može se reći i poslovna kultura, da se u prijavi za posao pored Vaše biografije, i druge dokumentacije koju poslodavac zahteva, poslodavcu šalje i motivaciono pismo, […]